Sedma čakra

Preko sedme čakre, ki se nahaja na vrhu glave, se povezujemo z višjim izvorom – vesoljem, bogom, univerzalno inteligenco ali kakorkoli že to poimenujemo. Omogoča nam razumevanje in spoznavanje sebe, življenja in vesolja.

Zelo pomembno je sprejeti dejstvo, da se sedma čakra popolnoma razvije šele takrat, ko so preostale čakre dovolj harmonično razvite. Vaš duhovni razvoj mora potekati spontano, ne skušajte ga razviti na silo in ne za vsako ceno. Ničesar, kar mora nastati samodejno, ni mogoče doseči s silo!

Ime: sahasrara = tisočkratno, tisoč, tisočkrat; drugo ime: tudi temenska ali kronska čakra

Barva: svetlo vijolična oz. barva sivke

Delovanje: Sedma čakra je sedež življenjskih prepričanj ter višjih duhovnih in religioznih razumevanj. Je center za koncentracijo, učenje, etiko, življenjske vrednote ter pogum in odprtost za nove ideje.

Kje se nahaja: Leži na vrhu (temenu) glave.

Na katere organe vpliva: Z energijo oskrbuje epifizo in velike možgane in deluje na celoten organizem.

Vpliv na čustveno-mentalne procese: Sedma čakra vpliva na skupek vseh naših resnic, strahov, osebnih izkušenj in vzorcev, shranjenih v energijskih telesih, inteligenco, intuicijo.

Kadar čakra dobro deluje: Človek z dobro razvito sedmo čakro se počuti povezanega z univerzumom, obrača se k spiritualnosti, religiozmosti, veri in je duhovno močen.

Motnje in blokade: Nepravilno delovanje in motnje se kažjo v boleznih in motnjah možganov, meningitisu, v obliki možganskih tumorjev, v možganski kapi, stanju kome, boleznih živčevja (Parkinsonova bolezen), psiholoških in psihiatričnih obolenjih. Na subtilni ravni pa v težavah pri koncetraciji in učenju, duhovnem cinizmu in ateizmu, v togih življenskih prepričanjih, apatiji ali preveliki dominaciji nad drugimi, v duhovni odvisnosti (sekte), občutku razcepljenosti, nepovezanosti s telesom.

Pomoč: Obstaja veliko načinov, kako lahko svojo čakro znova spravite v pogon in jo okrepite. Preizkusite, katera od metod je najboljša za vas. Seveda se lahko zgodi, da vam bo ustrezalo več metod hkrati. Prisluhnite si!

Afirmacije: Zavedam se. Odpiram se za izkušnjo čiste biti. Povezujem se s svetlobo.

Kako okrepite temensko čakro: Odpravite se v hribe in si vzemite čas za razgled z vrha. Umaknite se v tišino. Več časa namenite svojemu duhovnemu razvoju. Pri iskanju učiteljev bodite še posebej pozorni, zanestite se predvsem na svojo intuicijo. Aromaterapija: izberite eterično olje geranije ali dišečega (rožnega) lesa.

V vsakdanjiku: Nosite obleke v beli barvi ali barvi sivke; barvi lahko uporabite tudi pri opremljanju stanovanja. Na mizo postavite vazo z belimi ali/in vijoličnimi cvetovi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.