7 nasvetov za umiritev misli

Stres, težave, slab dan, preveč dela … Vsi vemo, da je včasih težko dobiti pravo idejo, če imamo prepolno glavo skrbi. Problem je v tem, da imamo takrat občutek, kakor da bi bila naša glava prazna, saj ne znamo umiriti misli, kin am uhajajo drugam in se ne moremo skoncentrirati na stvar ki jo moramo končati. Kaj lahko takrat storimo?

Poiskali smo sedem nasvetov, kako priti do super ideje – nekateri izmed nasvetov so znanstveno potrjeni, drugi pa so ‘domači recepti’.

Pojdite na sprehod – Nietzsche je nekoč rekel, da so vse velike misli ustvarjene med sprehodom oz. hojo. Študije pa to dejstvo potrjujejo, saj kombinacija razgibavanja ter sonca dvigneta energijo ter omogočita večjo osredotočenost.

Naredite stojo – ljudje, ki vadijo jogo prisegajo na to, da med delanjem stoje pridejo do najboljših idej.

Razmislite o problemu in zaspite – sanjanje okupira možgane in rezultat tega je mnogokrat rešitev problema.

Dotik – nekateri pravijo, da je dotik lahko zdravilen. V nekaterih primerih pa ljudje z dotikanjem druge osebe oz. živali pridejo do idej. Če ne drugega, to definitivno zmanjšuje stres.

Javni prevoz – gledanje skozi okno je mnogokrat lahko bolj koristno kot si mislite. Drugačen pogled na stvari, konstantna hitrost, občutek premikanja lahko razbremenijo možgane.

Prha – za mnoge je dolga prha bistvena pri reševanju problemov.

Pogovorite se – s tem, ko se boste o problemu pogovorili z drugimi osebami, boste morda prej prišli so rešitve problema.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.