Avra in čakre

ENERGETSKO DELOVANJE IN ENERGETSKI SISTEM ČLOVEKA

 

Kadar imamo psihične ali fizične zdravstvene težave najprej razmislimo o obisku zdravnika in pri tem nikoli ne pomislimo na naš energetski sistem in njegov proces delovanja ampak se vedno osredotočimo na naše fizično telo.Vsaka oseba bi morala poznati tudi energetski sistem človeka in pretok energij čez telo,saj so le te zelo pomembne za naše zdravje.

Energetski sistem človeka je sestavljen iz treh delov:

– AVRA-energetski ovoj
– ČAKRE-energetski centri
– NADIJI-energetski meridiani

AVRA

Avra je energetsko polje okoli človeka,ki nas varuje pred izgubo naše življenjske energije in pred vdorom škodljivih  ter zlih energij. Avro posedujejo vsa živa bitja in deluje nekako kot naš fizični  imunski sistem le da gre za višji nivo vibracij. Avra deluje na nas kot ogromen magnet,saj privlači vse tisto v naše življenje v kar usmerjamo našo energijo. Ne da bi se zavedali,ljudje vsakodnevno vsrkavamo v svojo avro negativne energije ljudi s katerimi  smo bili v stiku,predmetov,ki smo se jih dotaknili ali smo bili z njimi v neposredni bližini,negativne energije raznih trgovin,ki smo jih obiskali….Te slabe energije nas popolnoma izčrpavajo in zato se tudi počutimo nenehno utrujeni in zaspani,brez prave volje itd. Avro sestavlja sedem slojev različnih barv,ki so energetsko  povezani  z ustreznim centrom ali tako imenovano  čakro.Avra mora biti vedno cela in ne sme biti odprta oz.pretrgana ali razpokana,saj v tem primeru hitro izgubimo vitalno energijo ali pride celo do vdora škodljivih energij v telo.Avra se lahko odpre,pretrga ali razpoka zaradi različnih vplivov kot so: črna magija(zaradi vdora demonskih sil v avro),žalost,stres,negativnih miselnih vzorcev,čustven pretres,poškodbe,padci…

ČAKRE

Čakre so energijski centri,ki naše telo povezujejo z univerzalno,kozmično energijo katero čakre vsrkajo in porazdelijo na sestavine ter pošljejo po človekovih energetskih kanalih. Čakre ležijo v sredini telesa in so razporejene od spodaj navzgor-od trtice do glave in so povezane z živčnimi centri ob hrbtenjači ter močno vplivajo na zdravje telesa in duha.Vsaka čakra napaja pomembne organe v našem fizičnem telesu,zato moramo paziti,da ne pride do blokade le-teh,kajti več energije kot se pretaka čez čakre,bolj je človek zdrav.Kadar je čakra blokirana takrat ne more presnavljati energije oziroma je tok energije prešibak in takrat posamezni deli telesa,ki jih čakra oskrbuje nimajo več ustrezne preskrbe z energijo in zato počasi nastanejo okvare ali motnje,ki jih opazimo kot bolezen ali različne motnje na fizični ali psihični ravni človekovega bivanja.

 

1.ČAKRA-MULADARA ALI KORENSKA ČAKRA

Čakra muladara je temelj in korenina celotnega sistema čaker iz katerega človek črpa in preoblikuje energijo iz zemeljskih virov in narave.V tej čakri nastaja kundalini,ki je človekova speča najmočnejša energija. Barva te prve čakre je rdeča in povezana z nadledvičnimi žlezami in upravlja s hrbtenico ter ledvicami.Če ni blokirana oz. kadar deluje pravilno,človek čuti močno voljo do življenja, ki se odraža v telesni moči ter odločnem in vitalnem vedenju.

SIMPTOMI BLOKADE 1.ČAKRE:

Če je ta čakra blokirana,se pojavijo psihična in in izredno močna telesna utrujenost, brezvoljnost, plahost,pomanjkanje samozavesti,slaboten spolni nagon,negotovost in pomanjkanje zaupanja. Zaradi blokirane prve čakre se lahko pojavijo anemija, artritis, hemoroidi, išias, tumorji ali rak na tem območju, razširjene vene, slaba cirkulacija.

PREIZKUS ČAKRE:

ČE JE VSAJ NEKAJ SPODAJ NAVEDENIH TRDITEV ZA VAS RESNIČNIH JE POTREBNO ,DA SPROŽITE PRETOK ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V 1.ČAKRI OZIROMA,DA JO OČISTITE:

-Strah pred prihodnostjo
-Pomankanje zaupanja v življenje
-Občutek brezupnosti,brez energije in izčrpanost
-Pogosto mrzle roke ali noge
-Občutek,da izgubljamo tla pod nogami
-Nenehna skrb za finance
-Pogoste driske,zaprtje ali težave s črevesjem

 

 

2.ČAKRA SVADIŠTANA ALI VRANIČNA/SAKRALNA ČAKRA

Čakra svadištana je energetsko središče spolne energije in veselja do življenja. Barva te čakre je oranžna in leži tik nad genitalijami,nekaj prstov pod popkom. Vpliva predvsem na naše veselje,čutnost,ustvarjalnost in zdravo potrebo ter željo po notranji rasti in razvoju.Povezana je s spolnimi žlezami in vpliva na reprodukcijski sistem ter na naše delovanje, učenje in ustvarjanje. Motnje v razvoju te čakre se kažejo predvsem bodisi v pretirani ali potlačeni želji po spolnosti,ljubosumje in strah.

 

 

SIMPTOMI BLOKADE 2.ČAKRE:

Če je druga čakra blokirana ali zaprta, je spolna potenca prešibka ali premočna ali pa se človek se izogiba spolnosti. Pri ženskah se to kaže v obliki nezmožnosti doživljanja orgazma ali sprejemanja spolnih užitkov, pri moških pa v prezgodnjem izlivu in erektilnih motnjah. Prisotne so lahko težave z učenjem in pomnjenjem,razdražljivost, težave s plodnostjo, strah pred rojstvom otrok.Lahko se pojavijo spolne težave, bolečine v križu in kolkih, herpes in druge spolne bolezni, težave z mehurjem, boleče in neredne menstruacije, ciste na jajčnikih, tumorji ali rak na ženskih organih, pri moških pa impotenca ali težave s prostato.

PREIZKUS ČAKRE:

ČE JE VSAJ NEKAJ SPODAJ NAVEDENIH TRDITEV ZA VAS RESNIČNIH JE POTREBNO ,DA SPROŽITE PRETOK ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V 2.ČAKRI OZIROMA,DA JO OČISTITE:

-Imam težave s spolnostjo oz. se počutim nepotešenega
-Pomanjkanje vitalnosti in življenske radosti
-Občutek blokiranosti
-Ne čutim strasti
-Pretirana ljubosumnost
-Pogoste bolečine ali napetost v spodnjem delu hrbta
-Težave z mehurjem,jajčniki,ledvicami,prostato ali menstrualne težave

 


3.ČAKRA MANIPURA ALI POPKOVNA ČAKRA

Čakra manipura ponazarja voljo,občutke moči in identitete ter je izjemnega pomena za razvoj osebnosti in zorenje zdravega jaza.Imenujemo jo tudi trebušna čakra,ker leži na predelu trebuha v solarnem pleksusu.Barva te čakre je rumena in vpliva pa na naš mentalni in linearni način razmišljanja. Povezana je s trebušno slinavko, ki uravnava raven sladkorja v krvi. Upravlja z želodcem, jetri, žolčnikom in živčnim sistemom. Čeprav je ta čakra mentalna, je njeno pravilno delovanje povezano s čustvenim življenjem.Zdravo razvita tretja čakra omogoča uveljavitev in krepitev moči jaza,ki je potrebna,da lahko sledimo svojim ciljem in ustvarjalno določamo osebnostni razvoj.Ljudje z močno popkovno čakro izražajo samozavest in zdravo voljo do dela,premorejo veliko mero vztrajnosti in potrpljenja.

SIMPTOMI BLOKADE 3.ČAKRE:

Če je tretja čakra blokirana,se to izrazi v obliki bolezni kot so želodčne razjede,zgaga,gastritis,občutek tiščanja v želodcu,težave z jetri,prebavo in presnovo,sladkorne bolezni,anoreksija in bulimija.V duševnem razvoju se kaže blokada 3.čakre v napadih strahu in tesnobe, egoizma, manipuliranja ,občutka manjvrednosti, pomanjkanje občutka za orientacijo v življenju, sentimentalnost in smiljenje samemu sebi.

PREIZKUS ČAKRE:

ČE JE VSAJ NEKAJ SPODAJ NAVEDENIH TRDITEV ZA VAS RESNIČNIH JE POTREBNO ,DA SPROŽITE PRETOK ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V 3.ČAKRI OZIROMA,DA JO OČISTITE:

-Pogosta izguba nadzora nad čustvi
-Vsaka kritika me takoj potre
-Pogosti strahovi,nočne more,slabo spanje
-Občutek,da je trebuh nenehno napet
-Občutek teže v trebuhu
-Težave s prebavo
-Pogosto me boli trebuh
-Težave s preveliko telesno težo
-Motnje prehranjevanja

 


4.ČAKRA ANAHATA ALI SRČNA ČAKRA

Čakra anahata je energetsko središče ljubezni, sočutja, človečnosti in varnosti. Omogoča ljubeč stik z bližnjo osebo in prek samozavedanja vodi k zavedanju skupnosti. Ob uravnovešeni srčni čakri spletamo vezi z drugimi brez egoističnih interesov, razvijamo nesebično ljubezen in smo zmožni izražanja sočutja do vseh živih bitij. K bližnjemu znamo pristopiti sproščeno in nepristransko, brez predsodkov in pretvarjanja. Ta čakra se imenuje srčna, saj leži na območju srca, za prsnico in je povezana s priželjcem, ki pomembno vpliva na delovanje imunskega sistema. Barva te čakre je zelena in vpliva na srce, krvni obtok, živec vagus, ramena, prsi, rebra. Četrta čakra je zelo pomembna, ker leži na sredini in je prevodnik ter posrednik med čakrami. Vpliva na naše čustvovanje, ranljivost ter dajanje in sprejemanje ljubezni.

SIMPTOMI BLOKADE 4.ČAKRE:

Četrta čakra uravnava delovanje srca in pljuč ter omogoča dihanje.Kdor ima stabilen krvni obtok,močno srce,zdrav srčni utrip ter zmore globoko in neovirano dihati,je lahko prepričan,da je z njegovo srčno čakro vse v najlepšem redu.Če je četrta čakra blokirana, se to izraža skozi strah pred izražanjem naklonjenosti, čustveno okorelostjo zaradi občutka osamljenosti, zamerljivost, pretirano čustvovanje, hitre spremembe razpoloženja, pretirano občutljivost. Bolezni, ki nastanejo zaradi blokade srčne čakre, so težave s srcem,občutek stiskanja v prsih,oteženo dihanje,srčni infarkt, razširjeno srce, astma, alergije, težave s pljuči in z bronhiji, težave s krvnim obtokom.

PREIZKUS ČAKRE:

ČE JE VSAJ NEKAJ SPODAJ NAVEDENIH TRDITEV ZA VAS RESNIČNIH JE POTREBNO ,DA SPROŽITE PRETOK ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V 4.ČAKRI OZIROMA,DA JO OČISTITE:

Občutek osamljenosti
-S težavo navezujem stike
-Imam težve v partnerskem odnosu
-V partnerskem odnosu se preveč prilagajam,ker se bojim zavrnitve
-Strah pred samoto
-Hladnost do bližnjih
-Po srečanju s prijatelji imam občutek izčrpanosti
-Pogosto me stiska v prsih
-Težave s srcem in krvnim obtokom
-Pogosti napadi astme,težave z dihanjem
-Pogosti prehladi

 

5.ČAKRA VIŠUDI ALI GRLENA ČAKRA

Grlena čakra je središče govora in komunikacije, ki ima pomembno vlogo pri razvoju osebnosti. Ljudje z dobro razvito grleno čakro se lahko namreč z lahkoto izražajo, ne le verbalno, temveč brez težav v celoti prezentirajo sami sebe drugim ljudem. Peta čakra povezuje in uravnava področje čustev in razuma. Umirja pretirano izražanje intelekta in človeku omogoča nemoteno posredovanje njegovega notranjega sveta soljudem. Imenuje se tudi grlena čakra.Barva te čakre je svetlo modra barve. Leži na območju grla.Deluje na ščitnico in uravnava presnovo ter upravlja z bronhialnim in vokalnim sistemom, s pljuči in s prebavnim traktom. Posledica neuravnovešenosti pete čakre se kažejo v  nesposobnosti izražanja čustvenih potreb, občutkov in mišljenja. Ljudje ne morejo izražati žalosti in jokati, po drugi strani pa se lahko blokada pri človeku kaže kot pretirano nadziranje drugih ljudi.

SIMPTOMI BLOKADE 5.ČAKRE:

Če je peta čakra blokirana se to izrazi s tremo in vznemirjenostjo,težave pri učenju in komunikaciji,sramežljivostjo,zadregah in strahom pred konflikti.Z zdravstvenega stališča se blokada pete čakre izrazi  s ponavljajočimi se anginami, težavami s ščitnico, z rakom grla,težave z zobmi in dlesnimi, pogosto vnetje grla in glavoboli, ki nastanejo zaradi napetosti z zgornjem delu vrata,hripavost,vnetje mandljev,golšavost in bolečine v ušesih.V tesni povezavi z delovanjem pete čakre so tudi govorne motnje.

PREIZKUS ČAKRE:

ČE JE VSAJ NEKAJ SPODAJ NAVEDENIH TRDITEV ZA VAS RESNIČNIH JE POTREBNO ,DA SPROŽITE PRETOK ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V 5.ČAKRI OZIROMA,DA JO OČISTITE:

-Sramežljivost
-Občutek negotovosti
-Ne morem povedati svojega mnenja
-Pogosto prizadenem ljudi,ker prehitro izrečem besede
-Imam navado,da pogosto manipuliram z ljudmi
-Nenehno govorim
-Bolečine v vratu,grlu,tilniku in težave s ščitnico

 

6.ČAKRA AJNA ALI ČELNA ČAKRA

Čelna čakra je duhovno središče, ki omogoča pozornost in zavest. Leži v točki med obrvema, kjer se stakneta dva poglavitna energetska kanala, ida in pingala. Njuna končna združitev pomeni preseganje dvojnosti, ki se lahko vzpostavi v meditaciji. Šesto čakro imenujemo tudi tretje oko in predstavlja povezavo z duhovnim svetom, omogoča intuitivna spoznanja in nakazuje obvladovanje področja resničnosti, ki se pokaže z umiritvijo misli in presegom binarnega dojemanja sveta. V ajna čakri se skrivajo sposobnosti telepatije in globoke intuicije. Uvid v stvari s tretjim očesom lahko imenujemo razsvetljenje, saj šele takrat vidimo stvari take, kot zares so. Barva te čakre je indigo modra in leži v sredini nad nosnim korenom. Povezana je s hipofizo, uravnava delovanje drugih žlez z notranjim izločanjem ter upravlja z malimi možgani, levim očesom, nosom, ušesi in živčnim sistemom. Če ta center ne deluje pravilno, so naši mentalni koncepti lahko zmedeni, predstave o stvarnosti pa napačne in negativne. Od odprtosti te čakre je odvisna sposobnost izvajanja idej. Če je centr zaprt, imamo velike težave pri uresničevanju zamisli.

SIMPTOMI BLOKADE 6.ČAKRE:

Ker delovanje tretjega očesa vpliva na nekatere žleze z notranjim izločanjem (endokrine žleze),je čelna čakra zelo pomembna za celotno zdravje organizma.Blokada  šeste čakre se izrazi zlasti na duševno-duhovni ravni v obliki različnih frustracij,strahov,občutka brezciljnosti in nesmisla ter težav s koncentracijo. Z zdravstvenega stališča se blokada šeste čakre izrazi v glavobolih,migrenah,obolenju čutnih organov kot so težave z sinusi,težave z očmi in očesno mreno ter možganske tumorje.Zelo oslabljena šesta čakra lahko povzroči hude duševne bolezni(katerih posledica so tudi organske težave),velja pa tudi,da različne oblike depresij in živčnih zlomov izvirajo iz nepravilnega delovanja tretjega očesa.Pretirano delovanje šeste čakre pa lahko povzroča halucinacije in shizofrenijo.

PREIZKUS ČAKRE:

ČE JE VSAJ NEKAJ SPODAJ NAVEDENIH TRDITEV ZA VAS RESNIČNIH JE POTREBNO ,DA SPROŽITE PRETOK ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V 6.ČAKRI OZIROMA,DA JO OČISTITE:

-Nimam intuicije
-Nimam ciljev v življenju
-Imam občutek brezsmiselnosti
-Pogosto me preganja strah
-Depresivno razpoloženje
-Pomanjkanje koncentracije
-Nimam domišljije
-Pogoste bolečine v glavi,težave z vidom ali sluhom

 

7.ČAKRA SAHASRARA ALI KRONSKA ČAKRA

Sedma čakra je na temenu, vanjo pa se steka tok v šesti čakri združenih nadijev, kar omogoča prebuditev kundalini, speče potencialne energije človeka. Sahasrara je tesno povezana s spiritualnostjo in razsvetljenjem. Ko je odprta, vzpostavlja občutek globokega miru in stanje popolne harmonije s celim svetom. Vodi do izkušnje razsvetljenja in vzpostavlja stik z resničnostjo, ki je onkraj mišljenja. Posledica tega sta sproščenost in zadovoljstvo. To je čakra glave ali kronska čakra, je vijolične barve, leži pa na vrhu glave, tik za temenom. Ustreza češariki in upravlja z velikimi možgani, z desnim očesom, z živčnim in mišičnim sistemom, s kožo. Ker kronska čakra obsega celotno človekovo življenje, se njene blokade kažejo kot pomanjkanje samozaupanja, duhovna oziroma osebnostna kriza, strah pred lastnim razvojem in spoznavanjem samega sebe, občutek, da je naše življenje nesmiselno.

 

SIMPTOMI BLOKADE 7.ČAKRE:

Sedma čakra prav tako kot šesta deluje na celoten organizem.Kadar je pretok v tem področju slaboten,se pojavijo kronična obolenja,živčne in neozdravljive bolezni,katerih izid je največkrat smrt.Najpogostejše motnje zaradi blokade sedme čakre se kažejo v glavobolih,motnje v koncentraciji, motnje pri spanju,omedlevice in depresije ,degenerativne bolezni, težave s kostmi, motnje živčnega sistema, genetskih motenj in kostnega raka.

PREIZKUS ČAKRE:

ČE JE VSAJ NEKAJ SPODAJ NAVEDENIH TRDITEV ZA VAS RESNIČNIH JE POTREBNO ,DA SPROŽITE PRETOK ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V 7.ČAKRI OZIROMA,DA JO OČISTITE:

-Pomanjkanje življenjske energije in radosti
-Nenehna izčrpanost
-Ne morem se otresti slabega razpoloženja
-Težko sprejemam odločitve
-Pogosti glavoboli,kronične bolezni,nizek prag odpornosti,rak
-Težko se umirim,utihnem ali pa meditiram

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.