7 nasvetov za poceni poroko

Ste ugotovili, da je vaša sanjska poroka občutno predraga za vas žep, vendar pa bi si kljub temu želeli romantično in sanjsko poroko. S skrbnim načrtovanjem in premislekom lahko namreč stroške poroke precej oklestite, ne da bi se to kakor koli poznalo na sami izvedbi.
Nasvet za poceni poroko #1: Organizirajte se

Za načrtovanje poroke vam ni potrebno najemati dragih organizatorjev porok, temveč lahko veliko načrtovanja postorite kar same. Kupite si dober in pregleden organizator, v katerega boste zapisovale vse, kar je potrebno postoriti, in tako boste popolnoma na tekočem.
Nasvet za poceni poroko #2: Razmislite, koga boste povabili

Jasno je, da daljši ko bo vaš seznam povabljenih, višji bodo stroški poroke. Lahko razmislite na primer o tem, da na poroki ne bi bilo otrok, ali da najstniki pridejo sami, brez svojih najstniških ljubezni. Odločite se lahko za manj formalno slovesnost, kamor vam ni treba povabiti ljudi, ki jih nikoli več ne boste videli ali ki jih ne poznate dobro. Z vsakim dodatnim gostom se namreč stroški poroke povečajo za kaj nekaj denarja.
Nasvet za poceni poroko #3: Izbira datuma poroke

Najbolj zaželen dan za poroko je še vedno sobota, zato je razumljivo, da boste nekoliko prihranili, če svojo poročno slovesnost na primer organizirate v petek ali nedeljo. Če pa niste ravno navdušeni nad tovrstnim kompromisom, morda lahko razmislite, da bi svojo poroko organizirali izven sezone. Torej ne pozno spomladi ali zgodaj poleti, temveč morda jeseni. Tudi zimska poroka je lahko nadvse romantična in nekonvencionalna!
Nasvet za poceni poroko #4: Prihranite na vabilih

Vabila morda biti nekako usklajena s celostno podobo poroke, zato ne izberite popolnoma drugačnega sloga le za to, da bi prihranili. Lahko pa se na primer odločite za vabila manjše dimenzije, s čimer boste prihranili tako na materialu kot na poštnini. Če imate malce umetniške žilice, lahko vabila naredite tudi sami ter jim tako vdihnete osebni pečat.
Nasvet za poceni poroko #5: Skrbno izberite prstana

Poročni prstan je seveda naložba za vse življenje, zato bodite pripravljeni, da boste morali zanju odšteti kar nekaj denarja. Sploh, če se navdušujete nad diamanti. V tem primeru obiščite več zlatarn in primerjajte cene. Uporabite lahko tudi družinske dragulje, če jih imate, kajti zelo romantično je, da bi na poroki nosili babičin prstan. Če so vam všeč nekoliko drugačni, starinski stili, preverite, kaj lahko dobite v antikvariatih. Lahko pa se odločite za srebrno varianto namesto zlata, s čimer boste prihranili kar nekaj denarja.
Nasvet za poceni poroko #6: Ne zapravite premoženja za cvetje

Če želite nekoliko prihraniti pri cvetju, ki ga na poroki seveda ne sme manjkati, izberite kakšno cvetličarno, ki ni specializirana za poroke. Naročite sezonsko cvetje, kajti naročanje cvetja izven sezone lahko bistveno poveča končne stroške. Stroškom za dostavo pa se lahko izognete tako, da koga od sorodnikov ali prijateljev poprosite, da cvetje in svatovske šopke pripelje iz cvetličarne do prizorišča poroke.
Nasvet za poceni poroko #7: Prihranite pri fotografijah

Če imate kakšnega prijatelja ali sorodnika, ki ima fotografsko žilico, lahko poroko in zabavo po njej fotografira on. Če pa se boste odločili za profesionalnega fotografa, razmislite, ali želite, da fotografira prav vse, od začetka do konca, ali morda le formalno poročno slovestnost. Mnogi fotografi namreč računajo na uro. Prihranite pa lahko tudi pri kasnejšem razvijanju fotografij. Naročite digitalne fotografije na CD-ju, kasneje pa dajte razviti le tiste, ki so zares dobre in so vam zelo všeč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.