7 najboljših živil za hujšanje

Ni vam treba biti na dieti, da bi shujšali. Če si želite pokuriti več maščob, a ne omejevati svoje prehrane, šteti kalorij ali kupovati drage dietne hrane, poskusite v svoje vsakdanje prehrambene navade vpeljati 7 naslednjih živil.

Zasledili boste različne pozitivne učinke. Nekatera živila bodo pospešila vašo presnovo, zaradi večine se boste počutili bolj site, nekatera pa vam bodo dejansko pomagala pokuriti maščobe. Najbolje je, da z njimi nadomestite nezdrave prigrizke. Tako boste ubili dve muhi na en mah, saj boste zmanjšali vnos kalorij, sladkorjev in maščob ter prigrizke zamenjali za zdravo, bolj dietno hrano.

Vlaknine in zelenjava

Gre za živila, ki so rastlinskega izvora. Dieta, bogata z vlakninami, je ena od najbolj učinkovitih načinov za izgubo teže. Vlaknine so koristne iz več razlogov. Pomagajo pri znižanju LDL, slabega holesterola, zaradi njih pa se počutimo tudi bolj site in posledično manj jemo. Vlaknine namreč naše telo prebavlja dlje, zato aktivirajo presnovo, naše telo pa pri tem porablja kalorije.

Zavedajte se, da čudežna dietna hrana ne obstaja, naslednji seznam pa vam vseeno lahko pomaga pri izgubi teže. Živila poskusite vnesti v svojo vsakdanjo prehrano ali povečati njihovo uživanje. Če vam katero ni všeč, se osredotočite na druge.

1. Jabolka

Jabolka vsebujejo pektin, zaradi katerega se počutimo bolj site, zato je uživanje jabolk odličen način, da zmanjšamo vnos hrane. Pektin tudi zmanjša absorpcijo maščob v celice. Pojejte jabolko vsako jutro za zajtrk ali kot popoldanski prigrizek.

2. Avokado

Avokado je dokaz, da vam hrana lahko pomaga shujšati, tudi če ne vsebuje malo kalorij. Vsebovati mora namreč pravo vrsto maščob. Avokado vsebuje več kot 25 ključnih hranilnih snovi, vključno z vitaminom B, kalijem, vitaminom E in luteinom.

3. Grenivka

Izmed vseh citrusov je grenivka najboljša dietna hrana. Zmanjša namreč raven inzulina, zaradi česar se počutimo manj lačne. Če ne marate grenivke, poskusite z drugim citrusom. Tako grenivke kot pomaranče lahko pospešijo vašo presnovo, C vitamin pa dejansko razredči maščobe.

4. Feferoni

Pekoča hrana, kot so npr. feferoni, je zelo dobra za hujšanje, saj naglo spodbudi metabolizem. Prav tako feferoni dokazujejo, da dietna hrana ni nujno “pusta”.

5. Brokoli

Brokoli pomaga pri preprečevanju raka, saj je bogat s kalcijem, železom, magnezijem, vitaminom A in vitaminom C. Nasiti nas, čeprav ne vsebuje veliko kalorij.

6. Borovnice

Borovnice so bogate z antioksidanti. Pomagajo nam v boju z boleznimi, dajejo nam energijo, zaradi sladkega okusa pa so priljubljen prigrizek.

7. Mandlji

Izmed vseh oreščkov so mandlji najbolj hranljivi. Vsak dan pri zajtrku pojejte pest mandljev in si zagotovite energijo za cel dan. Odlični so tudi kot nadomestilo za nezdrave prigrizke, ki vam preprečujejo, da bi shujšali.

S pomočjo teh sedmih živil boste lažje izgubili odvečne kilograme in hkrati poskrbeli za svoje zdravje. Imejte v mislih, da teža ne bo splahnela čez noč, kilograme boste izgubili postopoma, ne boste pa jih pridobili nazaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.